Populaţia din Suceava şi toate unităţile medicale din judeţ au fost atenţionate, miercuri după-amiază, că în probe de apă din Republica Moldova a fost depistată bacteria care provoacă holera, transmite Rador.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a sporit atenţia la triajul epidemiologic din taberele de refugiaţi şi verifică mai riguros respectarea regulilor igienico-sanitare din acestea.

Medicii recomandă consumarea apei potabile numai din surse controlate şi respectarea riguroasă a regulilor privind igiena alimentelor înainte de consum.

De asemenea, se recomandă evitarea scăldatului în bălţi şi lacuri a căror apă este necontrolată.

Autorităţile sanitare din Botoşani au transmis, joi dimineaţă, recomandări populaţiei să nu bea apă decât din surse controlate, în contextul bacteriei descoperite în localitatea Vadul lui Vodă din Republica Moldova.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani cere, de asemenea, locuitorilor judeţului Botoşani să respecte regulile de igienă privind spălarea mâinilor, precum şi a regulilor privind igiena alimentelor înainte de consum, utilizând apa din surse controlate.

Totodată, se recomandă evitarea scăldatului în bălţi sau lacuri a căror apă este necontrolată.
Specialiştii DSP sfătuieşte populaţia să se adreseze medicului de familie sau unei unităţi sanitare în cazul apariţiei vărsăturilor, scaunelor diareice numeroase, deshidratării şi să evite automedicaţia.

La rândul său, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, că deocamdată nu se impun măsuri sporite, fiind vorba despre bacterii identificate în ape reziduale, și nu despre cazuri de îmbolnăvire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.