Agenţia Naţională de Mediu (APM) Botoşani a decis, luni, suspendarea autorizaţiei integrate de mediu pentru singurul depozit ecologic de deşeuri din judeţul Botoşani, cel de pe raza comunei Stăuceni a declarat, pentru AGERPRES, directorul APM, Eugen Mateciuc.

Potrivit acestuia, măsura va intra în vigoare începând cu data de 1 iulie şi a fost luată la solicitarea Gărzii Naţionale de Mediu, Comisariatul Judeţean Botoşani, după ce operatorul depozitului de deşeuri, societatea comercială Diasil Service SRL Suceava, nu a evacuat levigatul de la baza depozitului.

„Una din măsurile Gărzii de Mediu, respectiv evacuarea levigatului de la baza depozitului, nu a fost rezolvată. Asta e măsura trasată de Gardă. Ei constată şi ei îmi spun dacă e rezolvată sau nu”, a afirmat directorul APM.

Dacă situaţia nu se va schimba până pe 1 iulie, nicio firmă care colectează gunoaiele de pe raza judeţului Botoşani nu va mai putea transporta deşeurile la Stăuceni.

„Au o perioadă de zece zile în care pot să rezolve acea măsură sau mai este varianta ca operatorul să conteste în instanţă şi atunci se duc în continuare deşeurile acolo. Variante de lucru sunt”, a adăugat Mateciuc.

Depozitul ecologic de deşeuri de la Stăuceni aparţine Consiliului Judeţean Botoşani, însă administrarea acestuia este asigurată de firma din Suceava, care a câştigat licitaţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.