Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vizitat, duminică, staţia de pompare a apei din localitatea Stânca, dar şi sistemele de irigaţii din localităţile de pe malul Prutului din judeţul Botoşani, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Doina Federovici, anunță Agerpres.

Daea, care a fost însoţit de directorul general al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Cornel Popa, s-a întâlnit cu fermierii din zonă, cu care a discutat despre necesitatea dezvoltării investiţiilor în irigaţii.

„Discuţiile în teren au vizat continuarea investiţiilor pe partea de irigaţii şi pierderile provocate de seceta severă”, a afirmat Federovici.

De asemenea, ministrul Agriculturii a dat asigurări că va susţine extinderea Sistemului Antigrindină din judeţ cu încă patru puncte de lansare, care să acopere cea mai importantă zonă de cultură a porumbului din Botoşani, Lunca Prutului, notează Monitorul de Botoșani. Astfel, judeţul Botoşani va beneficia de 14 puncte de lansare a rachetelor antigrindină, care vor acoperi întreaga zonă de cultură.

În acest context, ministrul Daea a anunțat că va susține extinderea Sistemului Antigrindină din județ cu încă patru puncte de lansare, care să acopere și Lunca Prutului. Dacă ideea se va materializa, județul Botoșani ar urma să beneficieze de 14 puncte de lansare a rachetelor antigrindină, care vor acoperi întreaga zonă de cultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.