Un scandal de amploare a izbucnit la Botoșani, unde primarul Cosmin Andrei a fost plasat sub control judiciar în urma unor audieri și percheziții. Edilul este acuzat că ar fi furnizat subiectele unui concurs de angajare către o candidată, care ulterior a obținut postul. Situația este complicată și deoarece această femeie se află acum în proces de divorț cu soțul său, care susține că relația lor s-a datorat unei apropiate legături cu primarul, cel care i-ar fi plantat chiar și flori în oraș.

Primarul Cosmin Andrei a avut puține comentarii dimineața, după ce biroul său a fost percheziționat, iar apoi a fost chemat la audieri la DNA Suceava. După întâlnirea cu procurorii, acesta a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, fiind acuzat de „folosirea de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.”

Incidentul ar fi avut loc cu doi ani în urmă, înaintea unui concurs pentru angajarea unui consilier de clasa I în cadrul Direcției de Taxe și Impozite Locale a Primăriei Botoșani. Ancheta arată că primarul ar fi furnizat subiectele unei candidate cu o zi înainte de examen și că aceasta a reușit să câștige concursul susținând că a fost pregătită corespunzător.

Anchetatorii afirmă că primarul și această femeie ar fi avut o relație apropiată, iar la audieri, aceasta din urmă ar fi recunoscut că a primit subiectele de la edil. În prezent, femeia este în proces de divorț, iar soțul ei afirmă că a aflat despre relația lor de la nevastă și că aceasta i-ar fi comunicat că primise subiectele de la o clientă.

Cu orgoliul rănit, soțul femeii a lansat acuzații și la adresa florilor din oraș, susținând că acestea ar fi fost plantate doar din cauza preferințelor personale ale soției sale: „Botoșaniul are lalele și crini imperiali pe bulevard doar pentru că îs florile preferate ale soției mele. N-a avut Botoșaniul în viața lui lalele și crini imperiali.”

Documentele DNA nu fac referire la florile plantate de primărie și nu precizează dacă relațiile descrise ca fiind „apropiate” între primar și angajată au rămas neschimbate. Prin intermediul avocatei, primarul Cosmin Andrei a transmis că își rezervă dreptul la tăcere. Se menționează că acesta este căsătorit de peste 15 ani și are doi copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.