În perioada 26-27 octombrie 2021, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoșani, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în municipiul Dorohoi și localitatea Hudești, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și de cultivare, deținere, transport și vânzare de droguri de risc, fără drept.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna iunie 2021, cinci tineri cu vârstele cuprinse între 17 și 35 de ani, ar fi înființat o cultură de canabis în comuna Hudești, la locuința unui dintrei ei, cu scopul de a comercializa influorescențele de canabis.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 6 telefoane mobile, 4 carduri SIM, peste 500 de grame de canabis , o pipă, un cântar și un grinder.

Față de doi dintre tineri a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Tribunalului Botoșani, cu propunerea de arestare preventivă.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Botoșani au beneficiat de sprijinul jandarmilor.

Pe parcursul întregului procesul penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum si de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.