La aproape trei ani după ce constructorul anunţa că lucrările la Spitalul de boli cronice şi îngrijiri paliative din Botoşani sunt gata, unitatea sanitară este încă închisă. Recent, Compania Naţională de Investiţii (CNI), cea care a alocat fonduri pentru construirea spitalului, a anunţat că suspendă recepţia, informeaza Monitorul de Botoșani.

Sunt mai multe probleme semnalate: geamul simplu ar trebui înlocuit cu geam armat la ușile de pe casa scării, este necesară montarea de dispozitive automate pentru închiderea ușilor, punerea în funcțiune a lifturilor și a instalațiilor de incendiu aferente, demontarea ușilor și ferestrelor din aluminiu, reparații de tencuieli interioare în jurul tocurilor și pervazurilor la uși și la ferestre, reparare pardoseli din covor PVC, diverse lucrări la instalațiile electrice, verificarea prizelor de pământ pentru lucrări de instalații electrice, verificarea instalațiilor de stingere a incendiilor cu hidranți și instalația de detectare – semnalizare incendiu, verificarea instalațiilor de gaze medicale și punerea în funcțiune, de către o persoană autorizată, efectuarea de probe ale instalațiilor și punerea în funcțiune a acestora.

Problemele nu ar fi însă numai acestea. E posibil ca spitalul să rămână închis şi după recepţia lucrărilor şi predarea către primărie. Asta din cauza lipsei de personal.

„La ora actuală nu există aproape niciun medic sau asistent în judeţ care să aibă cursuri de îngrijiri paliative. Nu orice medic sau asistent poate activa într-un astfel de spital, pentru că şi pacienții care ajung acolo au un anumit statut şi necesită cu totul alte servicii medicale”, a spus un medic din cadrul Spitalului Județean.

Demersurile pentru noul spital au fost făcute încă din anul 2013, iar unitatea este destinată bolnavilor care sunt în stadii terminale ale unor boli cronice grave şi care, în felul acesta, pot fi îngrijiţi de personal de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.