Poliţiştii de frontieră din Botoşani au depistat opt cetăţeni din India care încercau să intre ilegal pe teritoriul României, cu scopul de a ajunge în Spaţiul Schengen, a anunţat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Minodora Răcnea. Indienii au fost preluaţi de autorităţile de frontieră ucrainene, în baza Acordului de readmisie.

„În data de 25 august 2021, în baza schimbului de date şi informaţii cu autorităţile de frontieră din Ucraina, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani şi poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii migraţiei ilegale în zona de responsabilitate. În timpul misiunii, au fost depistate pe raza localităţii de frontieră Baranca – Hudeşti, în imediata apropiere a râului Prut, opt persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera peste râul Prut. Acestea au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani, pentru continuarea cercetărilor”, a afirmat Răcnea.

În urma verificărilor efectuate şi ca urmare a schimbului de date operative între autorităţile de frontieră române şi cele din Ucraina, s-a stabilit faptul că cei opt bărbaţi, cu vârste între 19 şi 48 de ani, sunt cetăţeni din India şi au încercat să intre ilegal din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În cauză se efectuează cercetări în comun cu autorităţile de frontieră ucrainene sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi în baza acordului de readmisie încheiat între Uniunea Europeană şi Ucraina, cei opt cetăţeni au fost preluaţi de autorităţile statului vecin, relateaza Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.