O fată de 12 ani s-a înecat sâmbătă într-un iaz din satul Buhăceni, comuna Truşeşti, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, citați de Agerpres.

Potrivit ISU, copila se juca împreună cu mai mulţi prieteni pe imaşul din apropierea iazului. La un moment dat, a hotărât să ajungă pe malul celălalt şi, pentru a nu mai înconjura, a luat decizia să treacă prin iaz. La aproximativ zece metri de mal a dispărut sub ape.

Una dintre fetele care o însoţeau, tot de 12 ani, a încercat să o ajute, dar nu a reuşit, motiv pentru care a alergat în sat să cheme ajutoare. Solicitaţi să intervină, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti au ajuns în cel mai scurt timp la locul indicat. În mai puţin de 20 de minute de la începerea căutărilor, au găsit fetiţa în locul unde a fost văzută dispărând sub ape, la o adâncime de aproximativ doi metri.

„Imediat ce au scos-o din apă, a fost preluată de echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care a început manevrele de resuscitare. La faţa locului a ajuns şi echipajul de Terapie Intensivă Mobilă SMURD. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, nu s-a mai putut face nimic pentru aceasta. Medicul de pe SMURD a decis că este cel mai bine ca fetiţa care a încercat să o salveze să fie transportată la spital pentru investigaţii suplimentare”, au precizat reprezentanţii ISU Botoşani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.