Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă, într-o gospodărie din Botoşani, provocat cel mai probabil de un copil s-a jucat cu focul. Un bărbat de 82 de ani a suferit un atac de panică.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a anunţat că un incendiu a izbucnit, sâmbătă, într-o gospodărie de pe strada Trandafirilor din municipiul Botoşani.

“O magazie de lemne a fost cuprinsă de flăcări şi exista pericolul ca incendiul să se extindă la două case. Alarma a fost dată chiar de fiica proprietarei, în vârstă de de 14 ani, care a fost trezită din somn de fratele ei, de 5 ani. Cei doi au ieşit din casă până la sosirea forţelor de intervenţie”, a transmis ISU Botoşani.

La faţa locului s-au deplasat patru echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, dar şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Echipele de intervenţie au constatat că anexa, care era lipită de casă, ardea în totalitate, cu degajări mari de fum, iar flăcările au cuprins şi acoperişul casei, dar şi o parte din acoperişul locuinţei vecinilor.

ISU Botoşani a menţionat că intervenţia a fost extrem de dificilă din cauza accesului greoi la focar, dar şi a distanţei mici dintre construcţii.

Un bărbat, în vârstă de 82 de ani, vecin cu proprietarii casei, a suferit un atac de panică, fiind evaluat de echipajul SMURD. El nu a fost transportat la spital. De asemenea, cei doi copii nu au avut probleme de sănătate.

Pompierii au stabilit că cel mai probabil incendiul a fost provocat de jocul cu focul al unui copil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.