Starea infrastructurii rutiere e la pământ în mai multe zone, iar podurile vechi reprezintă un adevărat pericol pentru șoferi. Unul dintre aceste poduri, cel mai tranzitat dintre judeţele Botoşani şi Suceava, a ajuns la 90 de ani și are găuri prin care se vede râul Siret, arată o investigație realizată de Observator TV.

Podul peste Siret, care leagă comunele Vârfu Câmpului şi Zvoriştea, are aproape 200 de metri lungime, dar e atât de ciuruit încă dacă priveşti de jos în sus, prin pod, vezi cerul sau maşinie care trec. În aproape un secol nu a fost niciodată reablitat sau consolidat.

Pentru a evita o tragedie, autorităţile au găsit soluţia de avarie: au impus restricţii de viteză şi tonaj. Maşinile pot circula cu cel mult 30 Km la oră, iar camioanele care depăşesc 7,5 trebuie să facă un ocol de 70 de kilometri. Regulile sunt ignorate însă de şoferi.

Podul de la Vârful Câmpului se numără printre cele 53 de poduri din administrarea CNAIR aflate într-o stare avansată de degradare. Alte 2.383 dintr-un total de 4.482 au nevoie de reparaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.