Doi deținuți care își executau pedepsele în Penitenciarul Botoșani au fost prinși cu o „instalație” artizanală prin care încercau să obțină rachiu chiar în toaleta celulei, transmite monitorulbt.ro.

Potrivit regulamentelor interne, în unitățile de detenție este interzis consumul de băuturi alcoolice și de droguri, însă cei doi deținuți au recurs la o metodă inedită – au cumpărat de la magazinul din incinta penitenciarului mai multe produse alimentare cu zahăr și pe bază de fructe, după care le-au pus la fermentat într-o găleată de 10 litri de la var lavabil, iar după câteva zile au acoperit recipientul cu o folie de plastic și au pus un fierbător electric, aducând produsul rezultat la temperatura de fierbere, vaporii adunați pe folie fiind colectați.

Însă, cei doi nu s-au gândit la o mică problemă în fabricarea alcoolului: mirosul degajat de întregul proces, miros care i-a alertat pe angajații penitenciarului, care le-au făcut imediat o percheziție în camera de deținere. Așa se face că în grupul sanitar a fost descoperit și cazanul de rachiu improvizat, în care se aflau circa 5 kilograme de amestecuri fermentate.

Cei doi pușcăriași au fost sancționați disciplinar și au fost respinși de la eliberare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.