Întrucât oboseala la volan reprezintă una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere, în această dimineață, polițiștii botoșăneni au oprit în trafic autovehicule înmatriculate în alte județe sau în alte state și care aveau de parcurs o distanță considerabilă, oferindu-le conducătorilor auto o cafea, dar și o pauză binevenită.

Acțiunea a debutat la ora 08.00, pe drumul național DN 29 D, sector de drum care este tranzitat de vehicule înmatriculate în alte state, dar și de conducători auto care se îndreaptă către punctele de trecere a frontierei.

În pauza de cafea, polițiștii rutieri le-au recomandat conducătorilor auto să se oprească atunci când se simt obosiți sau devin agitați la volan, cu atât mai mult dacă au o distanță mare de parcurs și să respecte regulile de circulație.

Polițiștii rutieri vă recomandă ca la primele semne de oboseală (stare de moleșeală, clipire frecventă, încețoșarea privirii) să întrerupeți călătoria și să parcați autovehiculul într-un loc sigur – de preferat, într-o parcare amenajată. Odihniți-vă până la refacerea totală a capacităților psiho-motorii necesare conducerii în siguranță.

Acțiunile pe linie rutieră vor continua și în zilele următoare, polițiștii fiind prezenți în trafic pentru a se asigura că prevederile legale la regimul rutier sunt respectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.